Suojausmateriaalit sisätyövaiheeseen

Runkovaiheen suojausmateriaalien lisäksi valikoimastamme löytyy laaja kirjo erilaisia suojausmateriaaleja rakentamisen sisätyövaiheeseen. Sisätöitä tehdessä valmiiden pintojen huolellisella ja hyvin suunnitellulla suojauksella voidaan välttää mahdolliset pintojen vaurioitumiset ja siten turhat materiaalien uudelleen hankinnat ja aikataulujen venymiset.

Tästä kirjoituksesta löydät tuotenostoja sisätyövaiheessa yleisimmin käytettävistä suojausmateriaaleista. Klikkaamalla otsikoita pääset tutustumaan tuotteisiin tarkemmin.

SUOJAKARTONGIT

Valikoimastamme löytyy kahta erilaista suojakartonkilaatua:

Suojakartonki BASIC, joka on toisin puolin pinnoitettu oksamassa KRAFT katonki, eli niin kutsuttu maitokartonki, joka hylkii pinnoitetulta puolelta vettä ja pölyä. BASIC-laatuinen kartonki kestää kohtalaisesti mekaanista rasitusta, joten se soveltuu käytettäviksi tiloihin, joissa suojauksen jälkeen joudutaan vielä kulkemaan ja suorittamaan vähäisiä tai kevyitä töitä.

Hengittävä suojakartonki LIGHT on puolestaan kevyempi kartonki, josta puuttuu maitokartongissa oleva hengittävyyden estävä pinnoite. LIGHT-laatuinen kartonki suojaa pintoja pääasiassa pölyltä ja valolta.

TARTTUVAT PINTASUOJAT

Tarttuvat pintasuoja (esim. Active Basic) on useassa kohteessa suojakartonkiakin parempi vaihtoehto laminaatti- ja parkettilattioiden, sekä esimerkiksi keittiötasojen suojauksessa. Tarttuvien pintasuojien asentaminen on nopeaa, sillä ylimääräisiä teippauksia ei tarvita ja siten riski liimajäämistä on minimaalinen.

VOIMA-ARKIT

Voima-arkki on roiskeveden kestävä ja hengittävä kartonkipintasuoja, joka soveltuu monenlaiseen käyttöön, kuten kulkureiteille ja muille lattia- ja seinäpinnoille. Voima-arkki on korvannut useassa kohteessa kovalevyn, sillä se on huomattavasti helpommin käsiteltävä ja työstettävä. Arkin keveydestä huolimatta, se omaa erinomaisen kulutuslujuuden.

KENNOMUOVILEVYT

Kennomuovilevyä voidaan käyttää hyvän työstettävyyden ansiosta monipuolisesti erilaisiin tarkoituksiin, kuten lattioiden, ovien, ikkunoiden ja seinien suojaukseen. Kennomuovilevyjä on saatavana useassa eri vahvuudessa ja koossa, useaan erilaiseen suojaustarpeeseen.

TASOSUOJAT

Erilaisten tasojen, kuten keittiötasojen ja pesualtaiden suojaus onnistuu helposti valmiiksi mittaanleikatun (1200 x 600 mm) kennomuovisen tasosuojan avulla.

Tasosuojan alle on hyvä laittaa myös tarttuva pintauoja Active Basic varmistamaan, että tasoihin ei synny työnaikaista likaa tai kolhuja.

TEIPIT JA TEIPPIKONEET

Kartonkien ja arkkien yhteenliittämiseen ja kiinnittämiseen soveltuu hyvin erilaiset suojausteipit, joissa riski liimajäämiin on mahdollisimman pieni.

Suojatessa isoja pinta-aloja, teippaukseen kuluu myös tolkuttoman paljon aikaa. Varrellisen teipparin avulla työ sujuu nopeasti ja aikaa säästyy myös muuhun.

OVISUOJAT

Runkovaiheessa suojattujen parvekeovien lisäksi sisätyövaiheessa on hyvä suojata myös väliovet pölyltä ja lialta ovisuojapussin avulla. Mikäli ovi sijaitsee paikassa, jossa on suuri riski työnaikaisille kolhuille, kannattaa ovisuojapussin alle sujauttaa lisäsuojaa antava kennomuovilevy.

KARTONKISET KARMI- JA KYNNYSSUOJAT

Ovien suojauksen lisäksi karmien- ja kynnyksien suojauksella vältytään viimehetken korjauskuluilta. Kartonkiset suojat vaimentavat hyvin iskuja ja suojaavat karmeja ja kynnyksia naarmuilta ja muilta kolhuilta.

TARRASUOJAKALVO

Erityisen herkille, suojausta vaativille pinnoille kannattaa käyttää tarrasuojakalvoa, jossa riski liimajäämille on teipeistä ja tarttuvista pintasuojista kaikkein pienin. Käyttöaika tarrasuojakalvolla on jopa 4 viikkoa. Kalvo soveltuu erityisesti ikkunoiden, ovien ja seinien suojaukseen.